TRACEIMAGE

堂 · 关于空间原型的实验(二)

“堂”基于人体尺度,用“切片”的概念,设定不同空间指引人和人的交往模式。从具体的设计而言,“堂”的设计方针先是从人的尺度出发;再结合空间关系学、人类行为学与人体工学,进一步设定游览者在空间中的具体路径及行为。故而人在不同的切片尺度中进行多样的社交活动,并与西面河流的自然环境与东面村落的人文环境相和谐。

WOOD PAVILION #2

Experiment on space prototype II

Wooden Pavilion #2 is a prototype of the combination between theory and practice: based on human scale, each section of the pavilion is used to set different spaces to guide people and their interaction patterns. In terms of the specific design design process, the formation strategy of Wooden Pavilion #2 starts from the human scale; then combines proxemics, behaviorology, and ergonomics to further set up the specific path and behavior of visitors in the space. Therefore, people carry out various social activities in the various sections of the pavilion, and enjoy the harmonious natural environment of the river in the west and the humanistic environment of the village in the east.

Architecture Designed by Lin Architecture