TRACEIMAGE

东京 ミュウミュウ 青山店

项目像一个直接放置于水平街道的“盒子”,盖子微微打开,使行人能看到里面。只有这样人们才会意识到这一个商店。巨大的屋顶下,一眼就可以看到内部的两层,就好像使用一把大刀子将其切开,将内部呈现出来。内部铜表面圆的软的边缘与金属箱外部的钢角相遇。店铺中央区域洞穴般的壁龛覆盖着锦缎面好像剧院中的包厢。店铺的两个高层不仅在桌子和站台上提供诱人的商品,同时也像一个拥有沙发和扶手椅的宽敞舒适的家。店铺外墙没有标识,也没有讲究排场。抛光的镜面板光滑的表面,好像巨大的一笔流畅的扫过不光滑的钢板外立面。从而吸引了行人的目光和好奇心。建筑本身以一种邀请的姿态,引领人们进入停留。

Tokyo MiuMiu Aoyama

The project present as a box placed directly at the level of the street, its cover slightly open to mark the entrance and allow pedestrians to look inside. Only then do they realize that the building is a shop. Here, under the oversized canopy, the two-storey interior is visible at a single glance, as if the volume had been sliced open with a big knife, turning the inside out. The rounded, soft edges of the copper surfaces inside meet with the razor-sharp steel corners on the outside of the metal box, while the cave-like niches clad in brocade face the central space of the shop like loges in a theatre. The shop on two tall storeys not only presents enticing goods on tables and in display cases; it is also like a spacious and comfortable home with inviting sofas and armchairs.

建筑设计 赫尔佐格德梅隆

Architecture Designed by  Herzog & de Meuron